4. júna 2018

Druhý diel opäť ožíva! S ním aj naša aktivita


Ubehlo dlhých 5 rokov od publikácie posledného príspevku. Ubehla hromada času, počas ktorého sa fanúšikovia modlili - pri najmenšom pevne verili - že o značke S.T.A.L.K.E.R. ešte niekedy počuť budú. A dočkali sme sa!

Drahí obyvatelia Zóny, GSC Game World pred nedávnom oznámil, že práce na pokračovaní sa znova obnovili a druhého dielu by sme sa mali dočkať v roku 2021. Tak aspoň zatiaľ hovorí nová oficiálna stránka, ktorej strohosť nám vlastne nič viac neprezrádza. Zatiaľ najaktuálnejšia správa ohľadom pokračovania sa týka toho, že aktuálny stav vývoja predstavuje ešte len počiatočnú dizajnovú fázu. Z toho môžeme usúdiť, že sa pravdepodobne vývojári nevrátili za rozpracovaný projekt z roku 2011, ale odštartovali vývoj úplne nanovo. 

S tým sa vynorili aj diskusie ohľadom prechodu na iný engine (Unreal Engine 4?), avšak v tomto smere sme sa zatiaľ oficiálneho oznámenia nedočkali. Prečo sa teda o pokračovaní začalo hovoriť už teraz? Podľa slov Sergeya Galyonkina, ktorý v jednom z podcastov vysvetlil, že ide čisto len o to, aby sa o značke opäť začalo hovoriť a bol okolo nej aspoň nejaký ruch. Súvis to môže mať s blížiacou sa E3, počas ktorej by sme sa mohli dozvedieť niečo nové. Necháme sa prekvapiť...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára