12. októbra 2011

Frakcie a NPC

Stalkeri  "Veriť sa už nedá nikomu"
Stalkeri sú samotári, ktorý veria iba sebe. Všetky frakcie sú pre nich ukradnuté a spoliehajú sa iba na seba. Sú pánmi svojho času. Spoznávajú a skúmajú Zónu na vlastnú päsť. Artefakty považujú ako za zdroj príjmu. Zdržiavajú sa zväčša pri hraniciach zóny. Zóna je pre samotára príliš nebezpečná...

Vedci         "Treba vedieť všetko"
Výzkum. To je ich hlavnou úlohou. Väčšinu informácií o Zóne vieme práve vdaka nim. Môžete pre nich plniť najrôznejšie úlohy od získania artefaktu, až po preskúmanie a následne zmapovanie anomálie. Ich obleky sú práve na takúto činnosť doslova robené.
Banditi                  "Zóna ako úkryt" 
Pri tejto skupine je asi každému jasné, čo sú zač. Zóna je pre nich bezpečná, pretože v nej neplatia žiadne pravidlá, okrem tých vlastných. Nachádzajú sa na okrajoch Zóny, pretože ich vybavenie nie je tak vyspelé, aby si dovolili isť hlbšie do Zóny. Pohybujú sa v skupinkách, čierne habity na sebe a absolútne jednoduché vybavenie, ktoré zahŕňa 2-3 konzervy a zbraň s minimum nábojmi.
Zombie Stalkeri
Postavy reprezentujúce tú najhoršiu mutáciu na človekovi v Zóne. Tieto, povedzme postavy, nadalej používajú zbrane, ale s ich presnosťou to ide dole vodou, tak ako aj s ich IQ. Ked sa s nimi stretnete, tak si skoro vždy mrmlú nejaké nezmyselné hlátaniny, ktorým nie je vôbec rozumieť. V neskoršom štádiu sa zo zombie stalkerov stávajú snorkovia. O nich sa dozviete v článku Mutanti.
Povinnosť (Duty) 
Prísna disciplína. Tou je práve známa táto frakcia. Ich hlavným cieľom je ochrániť Zónu od vonkajšieho sveta a celú ju uzavrieť. Každý jej člen sa drží prísne stanovených pravidiel a ich porušenie sa absolútne netoleruje. Táto frakcia vedie už pomerne dlhú vojnu s frakciu Sloboda (Freedom). Frakcia plne spolupracuje s vedcami a preto všetky artefakty, všetky "dary" Zóny, ktoré získajú posúvajú práve vedcom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára